Friday, April 17, 2009

special treat from BFF

daku sangat bangga ble ade BFF yang baik-hati-gler macam dak nie..

Ms. Christine Lee..

blanje mamam TGIF sempena birthday aku ari tue..

kopak jugak duit die.. tp xpela org berkerjaya mesti bnyk ongkos kan..

daku lagi la bangga bile dpt menjeleskan nana & farah kerana mereka sgt berbulu bile chris blanje aku mamam TGIF..

sowy beb.. sape suh korang bz sgt kan.. x dapek la acik nak nolongg..!





tengs a lot chris.. len kali i blanje u plak!! :D

gambar diatas memang busook blur kerana pakai henfon cabuk aje!

syukur, kenyang perut kami berdua..

--bertambah selambak la badan aku--

alhamdulillah 24 tahun sudah...


alhamdullillah.. syukur kepada Allah SWT..

kerana sampai saat ini aku masih diberi peluang untuk meneruskan hidup.
29mar ari tue.. family aku dengan susah dan payah membeli kek dan present untuk aku..
heheh terharunyee.. thanks all.. syg korang!





carrot brownies
... feveret mak aku nehh! dia tetap tidak berpaling tadah kepada cake lain.. dihatinye hanye ade cake ni aje.. katanyee.. 'korang xsuka cake ni sudah.. yang penting mak sukee'..... kami dengan rela hatinye menerima segala yang ada..


org dah beli tue.. cukup baik la kan... :D





heheh.. walaupon celebrationnye simple.. but it is so suweeetttt..

thanks for everything!!

oh yee.. aku sudah semakin tua.. tua sgt ke?? klu dah tua.. da bole kawin nehhh!!

dengan ini aku ingin mengumumkan...

bahawa aku akan menamatkan zaman bujang aku pada ......
bulan 6. tapi xtau taun ble kan..

aku tau korang (ditujukan khas untok 2 adik terchenta) xsabau tunggu aku kawen kan... huhuhuh.. sabar yee.. saya belum lagi dewasa cuma sedikit tua sahaja!!


and.. and thanks for my sis for her special entry yang pnjg gler just for me.. hampeh skit.. tapi aku suke..
korang bleh bace disini k!


ko memang sgt memahami perangai akak ko ni.. mekacih yang!!

and..

brape bnyk and daaa..

adik aku ckp aku suka membebel.. tapi....


membebel itu seni kan!!!! setuju x korang?
+____+


--happy belated birthday to mE!--

Monday, April 13, 2009

avillion, PD

holiday again!

venue: Avillion, Port Dickson..
occasion: Idaman Pharma family day!
duration: 3 days 2 nights
date: tak sure sangat r.. awal bulan 3 kot.. +___+

the water chalet for our parent, we just stay at the garden chalet.. tapi biliknyee tetap terbaik!!

inner and outer....



play time..


tudung ekin yang we all pakai kat bawah tue, hadiah/door gift daripada pengasas Idaman Pharma.. hehehe macam amik gmbr time raya plak!

and... this is the best picture ever.. :D



--nak holiday lagi!--

Sunday, April 12, 2009

dia seorang ayah

Sejarah bagaimane aku bertapak disini sungguh mengharukan..

Cerita nye bermula disini..

Aku mula untuk apply mende alah ni via online...
Macam biasa la Kan..mesti korang tau nye :D

Soo.. nak di jadikan cerita ni dah interview yang ke-4 yang aku pegi..

Cm biasa la.. "stiap kali" nak pegi interview kt putrajaya nie.. mesti AYAH yang anta aku gi sana kan.. siap amik cuti lagi dia! Punye la bersemangat.
Bersemangat dan berharap anak dia akan jadi pekerje gomen suatu hari nanti..

Sila refer ayat setiap kali diatas ok…: maknanye da 4 kali gak la ayah aku amik cuti pegi menganta aku..

Ape lah bengap sampai 4 kali xlepas2 kn.. tp xpe.. walaupon keciwa harapan MESTI kena ade.. :D

Seisi temuduga pon bermula.. teng.. teng.. teng!!!

kriekkkk.... pintu dibuka dengan gaya slow-motion tapi penuh santun dan anggun! :P

Interviewer: Please introduce yourself.. bla.. bla.. bla..
Aku: my name is.. I don’t like to eat chicken.. bla.. bla… :P

Diteruskan dengan soalan yang bertubi-tubi.. tidak ketinggalan juge soalan2 panas tentang isu semasa dan menguji kehebatan otak aku untuk mengingat name2 menteri! :D

Akhirnye.. last question(soalan yang dikeluarkan dari cepu yang membuat aku cemas):

Interviewer: ape harapan anda?

Otak aku ligat berpusing mencari idea.. lantas time2 tu jugak aku terkenang muka ayah aku yang tengah sabar menunggu anak dia kat luar..

ayah!!

Dan…


Dengan tibe2.. aku jadi sebak.. perasaan aku bercampur baur..


Kenapa dengan aku ni.. sedangkan soalan itu simple sahaja.. petik jari je pon da bole jawab!


ade genangan air jernih di mata ku.. aku cuba menyeka air itu dari jatuh membasahi bilik interview tu..

menarik nafas, lantas soalan dijawab...


Aku: walaupon ini adalah cubaan kali yang ke4, tapi saya tidak akan putus asa..
saya akan cuba lagi. saya percaya pada rezeki.. insyaallah kalau ada, ia memang milik saya.... bla.. bla...

akhirnye air mata itu gugur juga.. laju je merembes keluar...

terasa hangat je pipi nie..

suara pon jadi tersekat-sekat.

adoyai malu je dengan interviewer tu..

wonder, why do I cry? I cry because I love him, I cry because I care..
sedih sangat teringatkan segala jasa2 dia membesar kan aku! aku ni je yang xkenang jasa org tua!!

tapi ape yang penting ialah air mata yang jatuh tue.. memang IKHLAS..

aku memang SENSITIF klu menyentuh bab2 keibubapaan ni.. sebab lain pon aku sensitif gak!! :D

itulah kasih emak.. kasih ayah kepada anaknye..

ayah sendiri tak akan rasa penat ataupon berkire nak anta anak dia pegi jauh2 untuk interview.. betul kan ayah?

siti sayang ayah.. sayang sangat2.. sayang emak jugak!! sarah n shyda pon same..



--As I sit here writing this entry, my tears fall down like rain--

Thursday, April 9, 2009

gold coast - seaWORLD

sesampainye kami di bumi australia, terus ke Sea World...


Sea WorldAnimal Adventures provide an exclusive opportunity to join Sea World's trainers in a unique interaction with the park's animal.

peguin yang telah disumpah jadi batu



sky way, sambil menikmati pemandangan yang indah di Sea World


bagaikan diriku tapak sulaiman... siap bole sentuh2 lagi!


weeee...! Dolphin!! Dolphin ;D


korang tengok la, betapa chomel nyee bear bear dlm air ni!!


video

-- ;D --

Wednesday, April 8, 2009

the BEST bahagia day

Kegembiraan itu tidak semestinya datang khas untuk diri aku sendiri.. kadangkala ianya datang melalui org yang ade disekeliling,...

yang selalu mengikuti setiap detik bercambahnya perjalan hidup mereka…

bila cerita itu gembira of coz la aku turut rasa tempiasnye..

walaupon jarang bersua.. cukuplah jika mereka tahu I’m here for you!!

3couple yang happy.. yang sentiasa buat aku tersenyum
:-


1. sis

i'm happy for both of u my dear sis..



peace MEAN peace... no more fighting plzzz!! :P

2. akmal & midhat

i'm happy for both of u, and I wish her extra good health during her pregnancy

petikan dari emailnye: salam aisha. pekabo? camne keje? aku & suami aku ok..just nak bg tau ko aku pregnant dah sebulan.alhamdulillah rezeki lepas umrah..expected due date 8 dec ni.nanti ko jd makcik aisha la. ha.ha.ha..ok la.doakan aku dan kandungan selamat.




she's now a preggy lady!! :D


3. dina & padi

aku ni memang biggest fan pada diaorg berdua ni.. a very romantic couple.. chomei sgt!!



i'm happy for both of u because u have each other…

so ape kaitan nye dgn entry ini?

kaitannye ialah.. slama ni aku dok baca blog dia.. tersenyum bile ceritanya happy and sebak jugak rr ;D especially time dia nak kena operate ari tuh.. sblm ni memang klu bace xpenah nak tinggal jejak.. alik2 aku pi menyemakkn comment kat blog Along suh dia take care of Dina.. huhuh.. sungguh xmalu okeyy!!

of coz aku tiada ape yang istimewa berbanding aku dan juga silent reader dina yang lain tapi aku bangga le ble dia sudi meninggalkan comment sedas dua di page aku yang xseberapa ini.. (wink* wink*)
saya sangat admire kamu DINA!!



doa aku untuk kalian semoga diberkati Allah SWT, dilapangkan hati, dikekalkan kebahagian. AMIN YARABBAL ALAMIN.


Aku tumpang gembira ye korang.. :D


P/S: aku curik gambar dari blog korang..bukan untuk tujuan jahat okey!! ampun!! jgn marah tau.. jgn claim royalty ngan aku.. ;D


--dan aku bahagia skali bila buka blog ni pagi nie--

Thursday, April 2, 2009

gold coast part-5 hunny bunny

gambar lagi +____+


di currumbin wildlife park.. and honey world..




comelkan mereka?





--thanks a lot guys.. u make my day--