Thursday, February 19, 2009

sungguh tidak berperikemanusiaan

last week aku dapat email dari salah sorang yellow mellow team k.aishah..
masa mula2 aku dapat email ni.. aku punye le suspen ingat bapak dia ade wt penderaan fizikal terhadap anak dia tapi sangkaan aku meleset!

apa2 pon.. korang tengok r dulu..

video

sangat chomel kan? aku asyik dok ulang tayang je.. baby 2 pon sangat chomel.. rasa cm nak peluk2, cium2 and gomol2 je dia..

-- ecot, cepat la beranak, xsabar nak jadi aunty glemer pada anak ko! :p --

Tuesday, February 17, 2009

she's so lucky

tengah layan lagu nie..

I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again...


ermmm..lazat kn lagu2 dia? dia pon nk mai KL march nie..

Jason Mraz’s concert will kick off on the 4th of March 2009, Stadium Negara at 8:00p.m.



memandangkan aku ade hutang hadiah birthday ngn somebody who celebrate her birthday on the 2nd feb yang lalu..

xpayah mentioned kan? sbb dia mesti tau sape dia.. :D
aku dengan muka bangga xde duit ni kn.. rasa cm nk taja dia pi tgk konsert 2 je!

nk ke?

cepat.. cepat.. offer ni kejap je tau!

p/s: aku hanya taja tiket yang paling murah je tau.. xpe la dok jauh pon.. nampak sikit2 udah le.. asalkan dengar.. asalkan dapat nyanyi..
"listen to the music of the moment people dance and sing, we're just one big family, and it's our godforsaken right to be loved loved loved loved loved! So, i won't hesitate...."

plzz note that aku ni tak kaya.. cuma sedikit berharta saje! okeyy!! huhuhu!

don't u think that she is so lucky to have me yang susah payah nak sponsor tiket consert 2??

aku nk pi bodek mydear suh sponsor aku plak.. nanti kita bole pi bersama kn sarah!! wink! wink!.. bijak kn aku! :p

tapi xpe ke kita tgk konsert ni?? da x alim r kita.. mak kasi ke kita berkonsert2 bagai neh!.. xpayah kot tgk benda alah tue.. aku blanja makan je la..

gile nak belanja tapi xikhlas! wakakak!!

--aku rasa rihanna lagi best!--

Saturday, February 14, 2009

dan bila pintu hatinye dibuka

hari jumaat, memang hari yang sungguh indah.. tapi hari ini luar biasa indah.. bile dengan secara tibe2nyee.. cik zara aka cik joyah telah memasak Sambal Kacang!!

ianya memang memang la sangat biasa di mata korang semua.. tapi pada kami.. especially staff Muslim Department, Malaysian Harmony TOur & Travel.. kami amat berbangga ngan cik joyah kami ni.. terima kasih kerana berbesar hati menaja seisi makan2 pada hari itu!!

ape yang ni hebat sangat dengan sambal kacang 2...?? pasti korang tertanya2 kn.. ;D

kisahnye begini.. cik Joyah kita ni, memang tidak suka terlibat dalam kategori masak memasak ni.. bak kata org klu dia memasak.. banjir le KL ni;D

dia dengan gatai mulutnye.. bercerita pada aku..


cItod.. ko penah x rasa sambal kacang muar.. sedap tau.. cara masakannye pon lain skit..
oh.. ye ke Yah? klu cm 2 ko masak le.. bole la aku merasa..
Ecot la menyampuk.. ko nak tunggu dia masak? sorry le.. alamat kempunan la nko..

tungggu punyee.. tungggu.. dah dekat setaun lebih aku mengggu dia nak masak benda alah ni!!
kami ni pulun la bagi dia segala nasihat, dorongan, pujian kutukan, makian! hahaha! dia tatapp jugak suruh kami tunggu!!

tapi akhirnyee.. Allah telah membuka hati cik Yah.. dia mengotakan janji nye.. sebelum aku pergi dari sini, dan lansung xdapat merasa masakannye..

kemana aku nak pergi? errrmm..



yummy ya beda bedoo!! sidap mak ko masak cik Yah! hahaha!


5* or similar aku bagi kt ko Yah! Geeelasss u! :D

--semalam KL tidak hujan! magic!!--

pecah

semalam budak kecik ni datang kat umah aku..

(Mohd Haris Daniel b. Mohd Yusri)




pastu, tangan dia gatai pegi pegang semua fridge magnet aku..

tetibe.. keceperrrr..

menyirap darah aku!!




patut ke aku cantum semula?

dia terkejut, then bile bapak dia marah.. dia buat muka lagu ni kt aku....



pandai eh ko buat muka kesian kt aku... korang kesian x? :P

aku beli jauh tu... xtau bila lagi buleh pi sana!!

da xmo kawan ko.. xnk belanje cekelat da.. *__*

---->ni anak cousin aku.. anak buah liza..degil yang amat.. rasa cm nak jentik je pusat dia. bagi behave skit!! dia datang berdua dengan ayah dia.. wahhh! ayah dia baru je balik dari Jakarta/Bandung.. mai sini kerana bawak ole-ole untuk kitaorg!.. kami exchange ole-ole.. coz mak aku pi sabah/sarawak beli kuih cincin, tebaloi and ikan terubuk masin nk bagi kat dia..
End.

-- ape yang korang buat ari ni? xgi dating ke? --

Thursday, February 5, 2009

my very 1st award + tagged

hiii haaa.. ape2 pon.. kita gelak dulu okey..

ni nak cerita skit tentang ke poyoan.. poyoness aku masa dapat award ni.. punya la beriyee menggelupor nak tepek mende alah ni kt blog aku.. aku lupa plak nak berkongsi award dan menge'tag' blogger yang layak untuk mendapat award ini.. gile excited tak terkire aku!!

2008 Cute's Blogger Award ni telah di anugerahkan oleh yang berhormat datin seri paduka up skit pada dato' pengeran cik YOYO!!! .. perhh kena kipas lebih skit nie!! ngeeee.. :D

thanks a zillion dear! walaupon i baru je nak berjinak2 dengan dunia blogger.. tapi i xsangka u.. i dapat tau!! thanks again!

5hobi:
1. aku suka membaca, dan suka sangat beli buku, majalah, surat khabar..
2. bercakap tanpa henti.. pastu bile2 belek2 contct dlm henpon mesti ade je mangsa yang aku nak call..

3.

5fakta:
1. ade bnyk sgt buku yang aku belum abis baca.. kekadang tue.. da berbulan2 baru aku perasan.. wah bnyk je buku aku! @ pon.. sape plak yang beli buku ni??
2. budak2 kat opis ni.. especially ms.gan and k.norah.. slalu bengang sbb aku cakap tanpa henti.. nak buat cm ne kan.. da hobby la katakan.. jap lagi kan.. tetibe je ms. gan sound aku.. ooo.. u banyak senang ke..?


orite selesai sudah aku menjawab tag itu!! skang turn korang plak!!
bak kat cik YOy0 kita nie, bukan sesaje sesuka hati nak bagi free je award ni.. korang kena la menjawab tagged skali yekk! nie kire kaedah 2+1.. dapat award dan kene tagged.. :D

Peraturan untuk menerima award ini ialah :
1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" ini untuk diletakkan di blog anda..
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberi award ini kepada anda..
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (korang bagi 5 fakta & 5 hobi pon boleyy!)
4. Anda perlu memilih penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda..
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag..


The 2008 Cute's Blogger Award goes to..




1.k. sha
2. nanA

3. rahaH

4. sara

Wednesday, February 4, 2009

sister always stick together aite?

to my wonderfuL sister,

Siti Sarah Farhana Mohd Rusydin

whom i hold so close to my heart..

i m sorry for missing ur special day..


sending u warm and loving wishes for today and alwayzz..

with u, i've shared my deepest secret, happiest moment, ups and downs, hot and cold, in and out...

i feel blessed to have a sister like you who always by my side.. i LOVE u!

Happy Belated Birthday!

this award is proudly dedicated to u my dear pretty sis!!

amik ni tepek kat blog hang!


loves always :D,
your cute, beautiful fatty sister

--if only i could turn back time--

Tuesday, February 3, 2009

untitled

takziah kepada LIza (sepupuku) dan keluarga, di atas pemergian ayahanda tersayang, yang telah kembali ke rahmatullah pada hari Jumaat, 30 Januari 2009.

Semoga roh Allahyarham dan ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. AL- Fatihah


sesungguhnya tiada satu perkataan yang dapat menggambarkan perasaan aku pada ketika ini. hanya Allah saje yang tau..
aku terlalu sayangkan dia seperti ayah ku sendiri.. tapi Allah lebih sayangkan dia!

buat liza--> aku ingin sekali memelukmu.. peluk dengan erat. aku faham perasaan mu..kita sama2 doakan dia k!!


"Kadang-kadang kita berdoa untuk kuat... Tapi, byk pula dugaan yang datang..
Kadang2 kita minta cerdik, tapi, masalah pula yang bertandang...
kadang2 kta minta kebahagiaan, tetapi, huru hara pula menjelang...
Dugaan menjadikan mental kita kuat, masalah menjadikan kita berfikir,
huru hara menjadikan kita tabah...
SUBHANALLAH.. Betapa Hebatnya ALLAH itu.... semuanya ada hikmah..
Kalau lah manusia tahu hadis ini.. " Telah berkata Jibrail a.s: " Wahai Tuhan, Engkau smpaikanlah hajat hambaMu, maka Allah berfirman : " Biarkan hambaKu itu... kerana Aku mencintai rintih suaranya"..... - Anas ibn Malik r.a